Wij stellen ons graag aan u voor.

Betrokken en betrouwbaar

Sanne Bijsterveld-Linders

Oncologie- en Oedeemfysiotherapeut

Als gepassioneerd Oncologie- en Oedeemfysiotherapeut werk ik vaak met cliënten met een complexe problematiek. Het is bijzonder om het verschil te kunnen maken in het dagelijks functioneren van mensen in een periode waarin ze het moeilijk hebben. Het is dankbaar te mogen werken met vaak bijzonder gemotiveerde mensen die in goede en minder goede tijden het beste uit zichzelf willen halen. Bij het Centrum voor Oncologie en Revalidatie doe ik dat in een stimulerende omgeving samen met professionele en bevlogen collega’s. Door samen te werken met verschillende disciplines onder een dak is de zorg minder versnipperd.

Ik ben in 2000 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. In 2003 heb ik de opleiding tot Oedeemfysiotherapeut afgerond. In 2007 ben ik afgestudeerd als Oncologiefysiotherapeut. Naast mijn baan bij het Centrum voor Oncologie en Revalidatie ben ik werkzaam in het St Annaziekenhuis op de afdeling Oncologie en op de polikliniek Fysiotherapie. Ik ben aangesloten bij het Fysiotherapie Netwerk Oncologie (FyNeOn) en bij Onconet, de stichting voor fysiotherapeutische begeleiding bij het behouden of herwinnen van fitheid voor patiënten met kanker.
Ik ben ook actief als regiovoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie.

Sanne Kahmann

Fysiotherapeut

Het werk als fysiotherapeute ervaar ik als enorm uitdagend, variërend en dankbaar, waarbij je hoopt voor iedere patiënt iets waardevols te kunnen betekenen. Advies en coaching vind ik een van de belangrijkste factoren in mijn behandeling. Het is goed om te zien wat een stukje eigen regie/controle over het lichaam kan doen met het zelfvertrouwen en de daarbij behorende klachten van een patiënt.

Januari 2016 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben toen in Eindhoven gestart met werken bij verschillende locaties van PECE-Zorg. In 2016 heb ik gewerkt voor de Jeugd – Voetbalacademie van FC Eindhoven. Hier was ik het hele seizoen beschikbaar als therapeut tijdens trainingen en aanwezig tijdens uit- en thuiswedstrijden van het team. Daarnaast zag ik met name orthopedische- en sport gerelateerde klachten, waaronder langdurige postoperatieve trajecten. Vanaf 2017 heb ik me gespecialiseerd op (complexere) schouderproblematiek. Vandaar dat ik op dit moment veel schouderklachten voorbij zie komen: van conservatief tot post-operatief en nog veel meer. Daarnaast heb ik de cursus Dry Needling afgerond en ben ik september 2018 gestart met de Master Oncologie, dat sluit aan bij de patiëntengroep die ik de komende tijd veel zal zien bij ons in het centrum.

Joyce Rutten

Ergotherapeut

Naast mijn specifieke deskundigheid gericht op mensen met niet-aangeboren-hersenletsel en de longziekte COPD, ben ik tevens gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met kanker. Ik voel me betrokken bij deze doelgroep en vind het fijn om iets voor deze mensen te kunnen betekenen in de vaak moeilijke fase in hun leven. Het geeft veel voldoening om de kwaliteit van leven te verbeteren door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat mensen weer zelfstandig op pad kunnen, kunnen koken, hun werk weer op kunnen pakken of beter kunnen omgaan met klachten als vermoeidheid en geheugenproblemen. Ook aandacht voor naasten, zoals een partner en kinderen, is een belangrijk onderdeel van mijn begeleiding.

Ik ben in 2005 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Nadat ik in twee verschillende revalidatiecentra heb gewerkt ben ik in 2010 in de eerstelijn gaan werken. Naast het Centrum voor Oncologie en Revalidatie ben ik werkzaam bij Ergotherapie Van Bakel. In 2017 heb ik de opleiding tot cognitief revalidatietherapeut (CRT) succesvol afgerond.

Lonneke van den Tillaart

Diëtist

Wat het werken in de oncologische zorg voor mij zo speciaal maakt is de mogelijkheid om met voeding de overlevingskansen en kwaliteit van leven van de oncologische patiënt te verhogen. In samenwerking met andere disciplines kan ik als diëtist onder andere ondersteuning bieden bij: het opbouwen van conditie & spierkracht, het voorkomen en beperken van spierpijn, het onder controle krijgen van maag-darmklachten, het verminderen van slikklachten, het inspelen op smaakverandering en het verminderen van misselijkheid. Door aanpassingen in de voeding kunnen onnodige complicaties voorkomen worden en optimaliseren we het lichamelijk herstel.

Tijdens mijn opleiding heb ik onder andere ervaring opgedaan op de (poli)klinische afdelingen oncologie en MDL van Bernhoven in Uden. Om mij nog verder te verdiepen in oncologie volg ik gerichte scholing. Sinds mijn opleiding ben ik werkzaam in Centrum voor Voeding & Dieet, waar ik verschillende cliëntengroepen begeleid.

Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven

Vijfkamplaan 8,
Eerste verdieping Basic Fit,
5624 EB Eindhoven

Openingstijden

Maandag: 08:00 tot 21:00 uur
Dinsdag: 08:00 tot 20:00 uur
Woensdag: 08:00 tot 21:00 uur
Donderdag: 08:00 tot 18:00 uur
Vrijdag: 08:00 tot 18:00 uur
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Vestiging